søndag 19. januar 2014

Kokoskrem

Kokoskrem er en fantastisk dessert i seg selv, hvis man liker kokos. Jeg har helt kokosdilla, så jeg er storfan. Det er veldig lettvint, og har mange variasjonsmuligheter

Her har jeg blandet kokoskrem med litt kakaopulver, hakkede sjokoladebiter, og litt sukrinmelis. Den sto et par timer i kjøleskapet før servering. Den hadde blitt enda bedre med litt friske jordbær eller bringebær, vil jeg tro!

Du trenger i grunn bare kokosmelk som har blitt oppbevart kjølig, da skiller nemlig melka seg, og det er det øverste, tykke laget vi er ute etter. Det funker helt fint å bruke kokoskremen fra hjemmelaget kokosmelk, eller du kan bruke butikkkjøpt. Bare ikke kjøp light-varianten. Lag den rett ut fra kjøleskapet, romtemperert funker dårlig.

 Sett i gang og pisk...

Det ferdige resultatet er en fluffy, myk kremaktig masse. Nå velger du selv hva du vil gjøre med den.  Den kan i grunn erstatte vanlig fløtekrem i mange tilfeller, men den smaker jo selvsagt kokos. Ha den over fruktsalaten, på kaker, i kakao, eller band den med smakstilsetninger og spis den som den er.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar