tirsdag 18. februar 2014

Den beste vegetarburgeren!!

...I hvert fall som jeg har smakt. Og den var det mannfolket som kokkelerte i hop. Her er oppskriften på herlighetene


Vegetarburger med hummus, couscous og økotomater. Herremåltid!


Denne oppskriften lagde 12 stoore burgere. Neste gang halverer vi. (Kjekt å ha i frysern da)

Man tager:

2 dl røde linser
2 ss knuste linfrø
2 ss knuste chiafrø
2 dl grovhakkede nøtter (her ble det brukt mandler, pinjekjerner og valnøtter. Tok det vi hadde)
1 egg (jeg går ut fra man kan bruke noegg i stedet, hvis man vil ha de veganske)
1 chili
1 rødløk
1/2 purre
3 fedd hvitløk
ca 1 ss Worchestersaus
1/2 ts spisskummin
Salt og pepper
Havregryn for å binde røra ( Ha i etter at du har rørt sammen resten av ingrediensene)
Tilsett potetmel hvis du syns røra fortsatt er veldig flytende. OBS: røra blir veldig klissete altså, den skal ikke være helt hard.

Kok linsene møre. Dette tar 15 minutter ca.
Finhakk hvitløk, chili, løk og purre. Fres i olje en god stund.
Bland alt sammen til du får en blaut graut. Burgerene blir faste under stekingen.

Vel bekomme :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar